PellesFoto

Här får jag väl försöka uppdatera då och då med mina fotoaktiviteter. Bloggar har jag startat förr, men att hålla igång dem, det är svårare. Får se hur detta går

Inget triggar fotograferingen som en liten resa....

Man behöver komma bort ibland. Vår resa till Gran Canaria över nyåret var både en avkoppling att komma bort från vardag och jobb, men också få tid för sin hobby. Både att ta "semesterkorten" på barnen i poolen, men också "naturbilderna", och ett och annat "fotografi".

 Vi tog en resa över ön en dag med bror min vid ratten. Som tur e är han lika äventyrslysten som jag och har förståelse att man vill tvärstanna mitt i en kurva med 400 meter stup till höver, bara för att det var "ett sagolikt kvällsljus, perfekt med telesmasken med Teneriffa i bakgrunden". Många stup blev det, fantastisk natur och en underbar kväll i allla möjliga solnedgångsvarianter.

Jag kom hem med 4-500 bilder att sortera, men konstaterade till min egen besvikelse att jag än en gång inte hade tagit tag i min akilleshäl, människor.

Jag fotar solnedgångar, stenar, perspektiv, träd och annat som står still men...
det där med människor och personer, nja, jag kanske är lite för feg för att gå fram och fråga. Hmm, får jobba på det. VI såg ju några verkliga "lokala förmågor" som väl skulle kunna representera "urbefolkningen". Men det blev aldrig några plåtar

 Ja, ja Ni får hålla tillgodo med mina solnedgångar.....

Gran Canaria

Inlagt 2008-01-08 22:35 | Läst 2903 ggr. | Permalink
Tänk jag har precis tvärtomproblemet - fotar mest människor och har svårt för stenar och träd ;-).
Tack för fina foton på Teide (teneriffa) som mina vänner inte ville åka upp till..mvh/kalle
Svar från perch 2008-01-08 23:44
Hej Kalle och tack för kommentaren. Det är ju det där med att vara på solsemester, och sen ge sig av upp i begen. Helt rätt för mig (men inte hela familjen :-) ).
Hoppas kunna titta närmre på Teide nån annan gån, och inte bara på håll.
När jag var med i Gislaveds Fotoklubb var det 5:- i böter att lämna in en solnedgångsbild till en månadstävling.Men det var längesen.Vi ska nog fotografera det vi tycker är roligt.Jag var inne och tittade på din sida och såg fina naturbilder.Själv är jag stadsfotograf och då kommer en och annan människa med.Eksjö är en stad jag fotat mycket i.Ha det bra.
FH Kenneth
Svar från perch 2008-01-09 20:23
He He, ja då blir det nog dyrt. Jo man skall fota det man tycker är roligt, håller med. Jag är naturmänniska, och tar då gärma med kameran där. Sen får man gärna utmana sig själv lite också, och det är väl det jag menar. Du har ju klivit ut lite ur "stadsbilden" med fotot från Sahara. verkligen läckert.
/Pelle H



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver