PellesFoto

Här får jag väl försöka uppdatera då och då med mina fotoaktiviteter. Bloggar har jag startat förr, men att hålla igång dem, det är svårare. Får se hur detta går

Bäversafari med lerums Fotoklubb

Ja så var det äntligen dags, för evenemanget som jag sett fram emot mest i Fotoklubben. En uteflykt till känd Bäversjö i kommunen. Henrik var vår guide och vi träffades i Olofstorp för samåkning till denna "utmark" i kommunen.

En underbar liten sjö, med gott om sänkor och kyffen där vi kunde sprida ut oss i väntan på dagens huvudperson - Herr Bäver.

 Vi var sju själar som slog oss ner i mossan med termosar och smörgåspaket, stativ och fotoväskor, fällstolar och liggunderlag, Nikon och Canon, "Fetetelen" och vidvinklar. 

 

Det är mitt på dagen, och efter nån timme i stillhet och tystnad, börjar vi ana att detta är Herr och Fru Bävers siesta tid. Överallt ligger det fällda träd och Bävergnag, men inte nånstans syns huvudpersonen till. Det smattrar ändå i kamerorna, och det finns gott om fina naturfotovinklar, så kamerorna behöver inte imma igen i väntan på "modellerna".

Tre timmar senare börjar skymmningen komma, och vi börjar sakta inse att det kanske inte blev napp idag. Vi börjar plocka ihop grejorna för en sista fika tillsammans. Vi skall bara ta ett varv runt tjärnet och titta på gamla bäverbo och fällda träd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så hörs Plasket !! - Jag signallerar till per på andra sidan tjärnet, men Nej, det var inte han som slängde i någon sten eller halväten pepparkaka. Det måste vara Herr Bäver som till slut dykt upp. Och hör och häpna, där dyker han upp och flyter i sakta gemak i viken på andra sidan.

 

Ser de inte honom ??? Vi viftar och pekar, och till slut så börjar objektiven riktas åt rätt håll. Nu skall det bli fota av....

   

 

 Om än på lite långt håll så ställer Herr bäver bredvilligt upp på att bli fotad. Vänder och vrider sina bästa sidor till några gånger innan han dyker och försvinner. men i samma ögonblick dyker en ny upp på andra sidan, eller är det samma ?? (Hur fort kan en bäver simma under vatten ?? )

Denna gång ställer Bävern upp i motljus med blänk i vattenbrynet som bonus. En ny session, och sen tröttnar även denna gnagare (var det Fru Bäver månne ? ).

Så trots att vi tvivlat ett ögonblick, så blev det ändå utdelning på vår lilla utflykt. EN go fika hos Henriks moster, och sen hem till hemmets lugna....

Tack Henrik för ett bra arrangemeng.

 

Inlagt 2008-11-09 12:52 | Läst 3167 ggr. | Permalink
Hej P-E, underbar upplevelse, bara njuter när jag läser om din naturupplevelse, med mackor, kaffe å allt (det viktigste) och ni fick se det ni va där för, men jag tror ni haft det gott även om bävern inte kommit, eller hur, ha det gott,,MVH Lollo
Svar från perch 2008-11-09 18:24
Hej Lollo! Jodå, vi hade precis konstaterat innan Bävern dök upp att Fika var ju de som man tog sig ut i skogen för :-)
Resten är bonus
/P



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?